Badamdar, Bülbül, Əhmədli, Nərimanov, Sumqayıt Filiallarımıza gözləyirik.

Südlü Qara

Südlü Paxlava Resepti Baklava , yüzyıllardır kullanılan geleneksel bir Ortadoğu tatlısıdır. Fındık ve bal şurubundan yapılan zengin, tatlı bir dolgu ve pul pul pul pul hamur katmanlarından oluşur. Klasik baklava tarifi lezzetli olsa da , karışıma soğuk…

Badambura
Ətraflı Oxu

Kadayıf nədir ?

Kadayıf Osmanlı və türk mətbəxində, Osmanlı saray mətbəxində, ənənəvi türk mətbəxində məşhur desert kimi yer alıb. Kadayıfın tarixi Səlcuqlular dövrünə gedib çıxır. Bildirilir ki, kadayıf Səlcuqlu və Anadolu bəylikləri dövründə şorba və aşxanalarda verilən yeməklər siyahısına…

Badambura
Ətraflı Oxu

Südlü Yaşıl

Südlü Paxlava deserti hansı bölgə və mətbəxdir? Paxlava dedikdə ilk ağıla Qaziantep gəlir. Orijinal Qaziantep paxlavası ustadan şagirdə öyrədilir və istehsal üsulu və dadı ilə digər paxlavalardan fərqlənir. Əslində bu fərqi ortaya qoyan ən əhəmiyyətli xüsusiyyət istifadə…

Badambura
Ətraflı Oxu

Paxlava Necə Yeyilir?

Şirniyyat həvəskarlarının sevimlisi olan paxlavanı necə yeməyin ən yaxşı yolunu düşünürsünüz? Bu ənənəvi şirniyyatdan maksimal həzzi almaq üçün onun yeyilmə qaydasını da bilmək lazımdır! Paxlavanın zəngin dadından tam həzz almaq üçün yeməyə başlamazdan əvvəl bir qurtum su içməklə…

Badambura
Ətraflı Oxu

Badambura Resepti: Bu Ləzzətli Şirniyyatın Hazırlanması

Azərbaycan mətbəxinin dadlı və məşhur şirniyyatlarından biridir. Bu incə və ləzzətli desert, xüsusi günlərdə və bayramlarda süfrələrimizi bəzəyən gözəl bir nümunədir. İndi sizə Badamburanın hazırlanma qaydasını izah edəcəyik. Lazım olan məhsullar Maya qarışığı üçün: 1 çay qaşığı quru maya 1…

Badambura
Ətraflı Oxu

Şöbiyət: Türk Mətbəxinin Şirin İncisi

Şöbiyət, türk mətbəxində paxlavaya bənzəyən, lakin özünəməxsusluğu ilə fərqlənən bir şirniyyatdır. Bu ləzzətli desert, muska şəklində olması ilə türk paxlavasından ayrılır və zərif qat-qat xəmir ilə hazırlanır. İçərisində ətirli qoz-fındıq və şirin qaymaqla doldurulmuş, üzərinə şəkər…

Badambura
Ətraflı Oxu