Paxlavanın tarixi istər qədim Yunan, istər Bizans, istərsə də Türklər və ya Ərəblərin köçərilik dövürünə aid olduğu iddia olunsa da, bu günkü klassik paxlava dediyimiz paxlava şəklini,dadını və incəliyini Osmanlı vaxtından aldığını qəbul etməliyik. Paxlava ilə bağlı…
Türk paxlavası incə dadı, zəngin tarixi və hazırlanmasında iştirak edən sənətkarlığı ilə tanınan məşhur desertdir. Bu, mədəni əhəmiyyətə malik və Türkiyənin ürəyi hesab edilən bir yeməkdir. Türkiyədə paxlava tez-tez fərqli və qonaqpərvər şəkildə təqdim olunur və unudulmaz…
Şokoladlı paxlava nədir? O necə hazırlanır? Əgər “şokoladlı paxlava”dan danışırsınızsa, bu, ənənəvi Azərbaycan paxlavasının bir növüdür ki, ona çox dadılmış və ya əlavə edilmiş çox çeşidlilikdə inqredientlərdən, əsasən şokolad əlavə edilmişdir. Şokoladlı paxlava hazırlamağa dair ümumi bir…
Paxlava, Qədim Şərq mətbəxi ənənələrindən biri olan və öz əhəmiyyətini qoruyan bir şirniyyat növüdür. Bu tip şirniyyatın kökü Qafqaz və Orta Şərq regionlarına qayıtdığı bilinir. Paxlava ümumilikdə bal, şəkər və fındıq ilə hazırlanır. İncə yuxa açılır…
Qoz-fındıqla zənginləşdirilmiş və şərbətlə dadlandırılmış laylı xəmir desertlərindən olan paxlava bir çox mətbəxlərdə, xüsusən də Azərbaycan və Türkiyədə mühüm yer tutur. Həm Azərbaycan, həm də Türkiyə paxlavasının oxşar cəhətləri olsa da, onların hazırlanması, təqdimatı və inqrediyentlərindəki…
Şirniyyat həvəskarlarının sevimlisi olan paxlavanı necə yeməyin ən yaxşı yolunu düşünürsünüz? Bu ənənəvi şirniyyatdan maksimal həzzi almaq üçün onun yeyilmə qaydasını da bilmək lazımdır! Paxlavanın zəngin dadından tam həzz almaq üçün yeməyə başlamazdan əvvəl bir qurtum su içməklə…
Şəkərbura- Paxlava Xonçası Necə Hazırlanır? Şəkərbura- paxlava xonçası Azərbaycan mətbəxinə məxsus olan və Novruz bayramında hazırlanan tradisional bir təəmüldür. Xonça adətən toy-bayram olduqda istifadə olunur. Əsasən nişanlarda, xeyir iş xonçaları hazırlandıqda bu metodlardan istifadə olunur. Xonçanın içərisində…
Paxlava türk mətbəxinin ən məşhur desertlərindən biridir və mükəmməl paxlavanın hazırlanmasında düzgün şərbət böyük əhəmiyyət kəsb edir. Şərbətin tutarlılığı və dadı paxlavanın həm dadına, həm də teksturasına təsir göstərir. Bu yazıda düzgün tutarlılıq və dad əldə…
Paxlava, Türk və Azərbaycan mətbəxinin əvəzolunmaz şirniyyatlarından biridir və diqqətlə saxlanılması vacib olan bir məsələdir. Təzəliyini və teksturasını qorumaq üçün düzgün saxlanma üsullarını bilmək olduqca önəmlidir. Bu yazıda, paxlavanın ən yaxşı necə saxlanacağına dair məsləhətlər və…