Qozlu Midye Tərkibi: Paxlava unu, kərə yağı, yumurta, nişasta, süd, mannı, qoz, şəkər tozu, su, duz
Saxlama müddəti: Yayda 3 gün, qışda 5 gün
Saxlama şəraiti: Sərin və rütubətsiz yerdə saxlayın.
Allergenlər: Qluten*, yumurta, qoz, süd
Tövsiyyə: Paxlavaları yemədən öncə isitməyiniz tövsiyyə olunur.
Məlumatlandırma: Şərbət, təbii şəkər tozundan hazırlandığı üçün paxlavalarda şəkərlənmə ola bilər.
– Məhsullarımızda qutunun çəkisi nəzərə alınmır.
*Qluten – çox insan üçün zərərsiz olsa da, bəzən ciddi xəstəliklərə yol açabilər. Özəlliklə, çölyak xəstəliyinə məruz qalmış şəxslərdə “qluten həssaslığı” gözlənir. Protein qəbulu zamanı incə bağırsaqda iltihab yaranır. Bəzən bu xəstəliyi daşımayan bir insanda da bu həssaslıq gözlənəbilər. Bəs Siz, bu barədə şikayətiniz var mı? Bəzi buğda əsaslı qida maddələrinin (çörək, makaron, pizza, tort vs.) tərkibində bu maddə mövcuddur. Bütün dənli bitkilər bu maddəni ehtiva edir? Əlbəttə ki, yox. Qlutensiz qidalanma üçün düyü, qarğıdalı, quinoa, kartof vs. istifadə edəbilərsiniz.