Hər Gün 09:00 - 23:00

Ən Çox Üstünlük Verilən Paxlava Növləri

Ən Çox Üstünlük Verilən Paxlava Növləri

Adətən qayğı ilə hazırlanan və bayram günlərində qonaqlara bol-bol təqdim edilən ləzzətli paxlava, zəngin süfrələrin və əhəmiyyətli dəvətlərin vazkeçilməz dadıdır. İncə xəmirin arasına əlavə edilən inqrediyentlərlə hər zövqə uyğun müxtəlif paxlava növləri ev şəraitində hazırlamaq mümkündür.

Bir dilimlə doyulmayan paxlavanı yemək üçün hər zaman bir səbəb var. “Rəmzioğlu Paxlava” olaraq saytımızda fərqli reseptlərdən hazırlanmış geniş paxlava növləri sizin üçün təqdim olunub. Soyuq paxlava, burma paxlavası, kök dilimi, klassik qoz paxlavası, rulonlu paxlava, ay paxlavası və daha başqa paxlava növləri saytımızda asanlıqla tapıla bilər.

Özəl Günlərdə Seçə Biləcəyiniz Paxlava Növləri

Təbii maddələrlə hazırlanan paxlava növləri adətən özəl günlərdə çox tez-tez üz tutulan şirniyyatlardandır. Nəinki özəl günlərdə, həm də yeməkdən sonra servis edilə bilən paxlavalar sevdiklərinizə süfrədə təqdim edə biləcəyiniz ən unudulmaz dada malik desertlərdəndir. Hazırda geniş paxlava növləri olsa da, əsasən xüsusi günlər üçün seçilənlər aşağıdakılardır:

Soyuq Paxlava

Şokolad, süd və fıstığın qarışımı ilə mükəmməl dada malik soyuq paxlava, nəinki dadına, həm də digər paxlava növləri ilə müqayisədə daha yüngül olduğu üçün hər kəsi valeh edir. Damaqda əriyən və ağızda ləzzətli bir dad yaradan soyuq paxlava ləzzətinin sirri, şübhəsiz ki, südlə hazırlanan şərbətdədir.

Fıstıqlı Paxlava

Qaziantep bölgəsində istehsal edilən paxlavalar üçün əsl paxlavanın fıstıqlı olduğu söylənilir. Antep bölgəsində yetişdirilən fıstıqların keyfiyyəti sayəsində bu ləzzət digər paxlava növləri arasında fərqlənir. Xüsusi fıstıq növü daha yağlı və dadlı olduğu üçün fıstıqlı paxlava ən çox tələb olunanlardan biridir.

Azərbaycan Paxlavası

Azərbaycan paxlavası lifli xəmir, yağ və doğranmış qoz-fındıq, badam və ya püstə qarışıq qatlarla hazırlanan şirniyyat növüdür. Həmçinin, darçın və hil kimi ədviyyatlar əlavə edilir. Azərbaycan paxlava növləri bölgələrə əsasən Şəki paxlavası və Gəncə paxlavası kimi adlanır. Novruz bayramı zamanı hazırlanan bu desert ölkəmizin ənənəvi paxlava növləri içində xüsusi yer tutur.

Türk Paxlavası

Türk mətbəxində çox əhəmiyyətli yeri olan paxlava, Yaxın Şərq, Balkan və Cənubi Asiya mətbəxlərində də məşhurdur. Bölgədən bölgəyə dəyişən qoz, püstə, badam və fındıqla hazırlanan paxlava növləri burada çox zəngindir. Bəzi bölgələrdə isə şəkər siropu əvəzinə bal siropu ilə də bişirilir ki, bu da Türk paxlavasını digər paxlava növləri arasında daha da xüsusi edir.

Midyə Paxlava

Qaziantepin yerli ləzzətlərindən biri olan midyə paxlavası şəkər və kalori baxımından nisbətən yüngül olduğuna görə sağlam paxlava növləri arasında göstərilir. Bol fıstıqla hazırlanır və dondurma paxlavası kimi də tanınır. Xırtıldayan dadı və fərqli görünüşü ilə digər klassik paxlava növləri ilə yarışır.

Kök Dilim Paxlava

Son illərdə ən sevilən paxlava növləri sırasında yer alan kök dilim paxlava dondurma və müxtəlif əlavələrlə birgə təqdim olunur. İsitdikdən sonra servis edilməsi daha çox yayılmış üsuldur. Onlayn sifariş edilə bilən bu növ, necə yeyilsə də, hər zaman ləzzətli qalır.

Nə üçün Paxlavaya Üstünlük Verməlisiniz?

Paxlava Osmanlı və türk mətbəxinin mühüm ləzzətlərindən biridir. Xüsusilə təbii inqrediyentlərlə hazırlandığı üçün həm dadlı, həm də sağlam alternativ hesab olunur. Ənənəvi mətbəxlərdə yüz illərdir qorunan paxlava növləri həm Türkiyədə, həm də Azərbaycanda tədbirlərdə və bayramlarda böyük önəm daşıyır.

Bundan başqa, paxlavanın bu qədər sevilməsinin səbəblərindən biri də müxtəlif paxlava növləri olmasıdır. Qoz-fındıq, şərbət və içliklərlə hazırlanan fərqli reseptlər onu çox yönlü və hər kəsin damaq zövqünə uyğun desertə çevirir.

Paxlavanın yumşaq və çeynənən qoz-fındıq qarışımı ilə ziddiyyət təşkil edən ləzzətli, xırtıldayan xəmir qatları var ki, bu da bütün paxlava növləri üçün xarakterik dad yaradır. Son olaraq, paxlava istənilən kəs üçün əla hədiyyə ola bilər və minnətdarlığınızı göstərməyin ən dadlı yollarından biridir.