Südlü Paxlava deserti hansı bölgə və mətbəxdir? Paxlava dedikdə ilk ağıla Qaziantep gəlir. Orijinal Qaziantep paxlavası ustadan şagirdə öyrədilir və istehsal üsulu və dadı ilə digər paxlavalardan fərqlənir. Əslində bu fərqi ortaya qoyan ən əhəmiyyətli xüsusiyyət istifadə…
Şokoladlı Paxlava Resepti: Şirin və Ədviyyatlı Dad Türk paxlavası Osmanlı İmperatorluğundan gələn məşhur və sevilən bir şirniyyatdır, Topqapı Sarayının imperator mətbəxlərində hazırlanaraq mükəmməlləşdirildiyi güman edilir. Zaman keçdikcə bu ləzzətli desert müxtəlif dad və üstünlüklərə uyğun müxtəlif…
Türk paxlavası incə dadı, zəngin tarixi və hazırlanmasında iştirak edən sənətkarlığı ilə tanınan məşhur desertdir. Bu, mədəni əhəmiyyətə malik və Türkiyənin ürəyi hesab edilən bir yeməkdir. Türkiyədə paxlava tez-tez fərqli və qonaqpərvər şəkildə təqdim olunur və unudulmaz…
Şokoladlı paxlava nədir? O necə hazırlanır? Əgər “şokoladlı paxlava”dan danışırsınızsa, bu, ənənəvi Azərbaycan paxlavasının bir növüdür ki, ona çox dadılmış və ya əlavə edilmiş çox çeşidlilikdə inqredientlərdən, əsasən şokolad əlavə edilmişdir. Şokoladlı paxlava hazırlamağa dair ümumi bir…
Paxlava, Qədim Şərq mətbəxi ənənələrindən biri olan və öz əhəmiyyətini qoruyan bir şirniyyat növüdür. Bu tip şirniyyatın kökü Qafqaz və Orta Şərq regionlarına qayıtdığı bilinir. Paxlava ümumilikdə bal, şəkər və fındıq ilə hazırlanır. İncə yuxa açılır…
Qoz-fındıqla zənginləşdirilmiş və şərbətlə dadlandırılmış laylı xəmir desertlərindən olan paxlava bir çox mətbəxlərdə, xüsusən də Azərbaycan və Türkiyədə mühüm yer tutur. Həm Azərbaycan, həm də Türkiyə paxlavasının oxşar cəhətləri olsa da, onların hazırlanması, təqdimatı və inqrediyentlərindəki…
Şirniyyat həvəskarlarının sevimlisi olan paxlavanı necə yeməyin ən yaxşı yolunu düşünürsünüz? Bu ənənəvi şirniyyatdan maksimal həzzi almaq üçün onun yeyilmə qaydasını da bilmək lazımdır! Paxlavanın zəngin dadından tam həzz almaq üçün yeməyə başlamazdan əvvəl bir qurtum su içməklə…
Şəkərbura- Paxlava Xonçası Necə Hazırlanır? Şəkərbura- paxlava xonçası Azərbaycan mətbəxinə məxsus olan və Novruz bayramında hazırlanan tradisional bir təəmüldür. Xonça adətən toy-bayram olduqda istifadə olunur. Əsasən nişanlarda, xeyir iş xonçaları hazırlandıqda bu metodlardan istifadə olunur. Xonçanın içərisində…
Azərbaycan mətbəxinin dadlı və məşhur şirniyyatlarından biridir. Bu incə və ləzzətli desert, xüsusi günlərdə və bayramlarda süfrələrimizi bəzəyən gözəl bir nümunədir. İndi sizə Badamburanın hazırlanma qaydasını izah edəcəyik. Lazım olan məhsullar Maya qarışığı üçün: 1 çay qaşığı quru maya 1…
Şəkərbura – un, yağ, yumurta, xama, duz və s. qida maddələrini birləşdirib yoğurulan xəmir və içliyin mükəmməl ikilisidir. Şəkərbura “şəkər” və “bura” sözlərindən əmələ gəlib. Ümumiyyətlə isə şəkərbura firavanlıq rəmzidir. Qadınların maqqaş ilə şəkərburanın üzərinə vurduqları…